Párolt okra (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Böjt, Buli, Szabadban, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
80 dkg okra 0 1.9 0.2 4.5 ? 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megmosott zsenge okrát, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi felöntjük, sózzuk, majd fél órát főzzük. Lecsepegtetve átforgatjuk a vajon, ízesítjük az ecettel és a borssal.
Szárazabb húsok mellé köretként fogyasztjuk.