Zöldbab baconnal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint kakukkfű 0 0 0 0 0 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
60 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldbabot, forrásban lévő, sós vízben roppanósra pároljuk, hideg vízzel leöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük. A szeletelt császárszalonnát csíkokra vágjuk, az újhagymát megtisztítjuk és fél centi vastagon fölszeleteljük. Serpenyőben, a szalonnát kislángon zsírjára sütjük, a zsíron megfonnyasztjuk az újhagymát, kakukkfűvel és borssal fűszerezzük, majd beleforgatjuk a zöldbabot, ne pirítsuk, csak melegítsük össze.