Májas hurka Bozi módra (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 90 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Szabadban, Főtt, Sós, Gabonafélék, Húsfélék, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Vágjuk nagyobb darabokra a májat, a szívet, a tüdőt és a szalonnát. Enyhén sós vízbe dobjuk a húsféléket, a máj nélkül, de a bőrkét is, tegyük bele, fél órát abáljuk, ekkor tegyük bele a májat. Fél óra múlva mindent kiszedünk és hűlni, félretesszük. A rizst az abalében félpuhára főzzük. Közben a finomra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk. A kihűlt húsokat közepes lyukú húsdarálón ledaráljuk és a pirított hagymával, a rizzsel és a fűszerekkel jól összekeverjük. Ha a töltéshez túl sűrű lenne, kevés abalével hígítsuk. Nem túl szorosan bélbe töltjük, majd a végeit elkötjük. 80 fok körüli vízben bő fél órát abáljuk, majd hideg vízben lehűtjük. Leszárítva hűtőbe vagy mélyhűtőbe tesszük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||