Fűszeres, párolt cékla (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Márton nap, Szilveszter, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Savanyú, Zöldség, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A céklát hámozzuk meg és gyaluljuk vékony csíkokra (használjunk gumikesztyűt). A hagymát vágjuk félfőre és a felhevített zsíron pirítsuk meg, Adjuk hozzá a céklát, a finomra vagdalt fokhagymát és a fűszereket. Csorgassuk bele a mézet és a borecetet. Fedő alatt pároljuk félkészre, majd a fedőt levéve süssük el a levét, de a cékla maradjon enyhén roppanós. Sültek köretének ajánlom, a kissé mindennapi lilakáposzta helyett. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||