Parázsban sült burgonya (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Ildi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Alufólia, Sós, Zöldség, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát, lehetőleg egyforma méretűeket, bő vízben megáztatjuk és megsikáljuk. Hagyjuk leszáradni. Az olajjal és a sóval jól összeforgatjuk, majd két rétegű alufóliába burkolva, gyenge parázsban, néhányszor megforgatva, kb. egy óra alatt, puhára sütjük.
Önálló ételként, fehér szalonnával, lilahagymával és savanyított káposztával kínálhatjuk.
Tejfölös, sajtos öntetekkel a mennyekbe emelhetjük.
Kitűnő köret, grillen, parázsban sült ételek mellé.
Végszükség esetén 160 fokra előmelegített sütőben is elkészíthetjük.