Banánkenyér (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Advent, Szilveszter, Csőben sült, Édes, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral. Az olajjal habosra keverjük a cukrot és, a narancs héján eldörzsölt, kockacukrot. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, végül a narancs kicsavart levét és a rumot. Hozzáadjuk villával péppé tört banánokat és beleforgatjuk, a szárazon megpirított, majd durvára vágott mogyorót és a kis darabokra tördelt csokoládét. Kikent, kilisztezett őzgerincformába simítjuk, 170 fokosra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőt 160 fokra visszavéve, még háromnegyed órát. A formából kiborítva, porcukorral meghintve, vékony szeletekre vágva tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||