Kolbászos-sajtos táska (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Farsang, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Tojás, Húsfélék, Tejtermékek, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 0 személyre:
Az élesztőt pohárnyi langyos, cukros vízben, melybe evőkanálnyi lisztet keverünk, felfuttatjuk. A liszthez szitáljuk a sót és ráöntve az élesztős keveréket, az olajat és kb 2-3 deci langyos vizet, tésztává dagasztjuk. Langyos helyen, letakarva, egy órát kelesztjük. Végezhetjük kenyérsütőgéppel is, a dagasztást, de kézzel sem bonyolult. A megkelt tésztát, lisztezett deszkán átgyúrjuk és vékonyra nyújtjuk. Tenyérnyi lapokra vágjuk. Amíg a tészta kel, a kolbász bőrét lehúzzuk és villával áttörjük vagy ledaráljuk, majd hozzákeverjük az apróra kockázott sajtot. A masszából kanalazzunk a tésztadarabok közepébe, annyit, hogy félbe tudjuk hajtani. Kenjük meg kevés vízzel a tészta széleit és jól nyomkodjuk össze, hogy a töltelék sütés közben ne tudjon kifolyni. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, tíz percig pihentessük, kenjük meg a felvert tojással és hintsük meg a szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt süssük aranybarnára. Meglehetősen nagy adag, de valahogy mégis mindig elfogy. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||