Sprotni saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: zsupi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz sprotni 0 ? ? ? ? ?
1 csomag bébispenót 0 ? ? ? ? ?
2 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
10 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
2 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
1 fej citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sprotnit lecsepegtetjük és félre tesszük, az olaját a citrom lereszelt héjával, kicsavart levével sóval, borssal ízesítve öntetté keverjük. A vékony karikára vágott hagymát, a zellert, a kis kockára vágott paprikát, a félbe-negyedekbe vágott paradicsomot, a bébispenótot és az összetört halhúst összeforgatjuk a reszelt sajtból, kifacsart citromléből, a hal olajából, sóval és borssal ízesített, jól elkevert öntettel.
Forró pirítóssal tálaljuk. Előételként vagy sörözés bevezetőjeként.