Libazsíros pogácsa (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: tavaszi-koranyári receptverseny, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Sós, Kemence, Csőben sült, Buli, Szilveszter, Farsang, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Tészták

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
3 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
10 dkg libazsír 897 0.5 99 0 0 107
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
2 evőkanál tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
igény szerint reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókat gyúrjuk sima tésztává és hagyjuk kelni, fél órát. Nyújtsuk 1-2 cm vastagra és szaggassunk kb 3-4 cm-es köröket. Tegyük tepsibe a pogácsákat és kenjük meg egy tojás sárgájával elkevert tejszínnel. Langyos sütőben 30 percig kelesszük majd szórjuk meg a tetejét sajttal vagy magokkal. 180 fokon kb 15 perc alatt sül meg.