Coccoli (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Szilvi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1,5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A liszt közepébe csináljunk mélyedést, öntsük bele a decinyi langyos vízzel és a cukorral elkevert élesztőt. Hagyjuk felfutni, majd a sót és az olívaolajat hozzáadva kezdjük tésztává gyúrni. A végére, összesem kb. 3.5 deci víz szükséges, de ez nagyban függ a liszt minőségétől. Meleg helyen letakarva kelesszük a kétszeresére. Ez bő egy óra. Szaggassunk a tésztából diónyi gombócokat, majd kicsit ellapítva süssük, bő olajban, megfordítva aranybarnára. Lecsepegtetve tálaljuk, sózzuk meg. Lágy sajtot és valamilyen minőségi sonkát tálaljunk hozzá. Borkorcsolyának kitűnő.
Nem sokban különbözik a magyar lángostól, de mégis más. Érdemes elgondolkozni, mennyire egyformák az egykori szegények ételei.