Coccoli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Szilvi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A liszt közepébe csináljunk mélyedést, öntsük bele a decinyi langyos vízzel és a cukorral elkevert élesztőt. Hagyjuk felfutni, majd a sót és az olívaolajat hozzáadva kezdjük tésztává gyúrni. A végére, összesem kb. 3.5 deci víz szükséges, de ez nagyban függ a liszt minőségétől. Meleg helyen letakarva kelesszük a kétszeresére. Ez bő egy óra. Szaggassunk a tésztából diónyi gombócokat, majd kicsit ellapítva süssük, bő olajban, megfordítva aranybarnára. Lecsepegtetve tálaljuk, sózzuk meg. Lágy sajtot és valamilyen minőségi sonkát tálaljunk hozzá. Borkorcsolyának kitűnő. Nem sokban különbözik a magyar lángostól, de mégis más. Érdemes elgondolkozni, mennyire egyformák az egykori szegények ételei. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||