Vörösboros báránycsülök (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Húsvét, Párolt, Sós, Édes, Meleg, Zöldség, Húsfélék, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Süssük át, a báránycsülköket, a felhevített olajon. Körös-körül barnára. Lecsepegtetve, tegyük félre. A megmaradt olajon, süssük, a lereszelt zöldségeket, majd hozzáadva a fűszereket és a paradicsomot, forraljuk össze. Tegyük bele a csülköket, öntsük fel az alaplével és a borral, reszeljük bele az almát és pároljuk másfél-két órát. Végül forraljuk be a levét sűrűre. Az utolsó fél órában, adjuk hozzá a mazsolát. Főtt burgonyával vagy puha, friss kenyérrel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||