Vörösboros báránycsülök (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny
A recept nehézségi foka: 4
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Húsvét, Párolt, Sós, Édes, Meleg, Zöldség, Húsfélék, tavaszi-koranyári receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
3 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1/2 kávéskanál szegfűbors 0 0 0 0 0 0
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
6 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
6 db báránycsülök 0 ? ? ? ? ?
3 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Süssük át, a báránycsülköket, a felhevített olajon. Körös-körül barnára. Lecsepegtetve, tegyük félre. A megmaradt olajon, süssük, a lereszelt zöldségeket, majd hozzáadva a fűszereket és a paradicsomot, forraljuk össze. Tegyük bele a csülköket, öntsük fel az alaplével és a borral, reszeljük bele az almát és pároljuk másfél-két órát. Végül forraljuk be a levét sűrűre. Az utolsó fél órában, adjuk hozzá a mazsolát.
Főtt burgonyával vagy puha, friss kenyérrel tálaljuk.