Provance-i báránycomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Joe A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Húsvét, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A báránycombot lehártyázzuk, majd az olaj felével bekenjük, 3 gerezd zúzott fokhagymából és a fűszerkeverék nagyrészéből, sóból és borsból kevert masszával bekenjük. Hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap a sütőzacskóba terítjük a feldarabolt zöldségeket és a húst ráhelyezzük.Aláöntjük a bort és 180 fokra előmelegített sütőben 3 órát sütjük. A 4 fürt koktélparadicsomot megpermetezzük a félretett fokhagymából, olajból és fűszerkeverékből kevert páccal, majd a hús mellett sütjük negyed órát. A húst a sütőből kivéve pihentessük negyed órát, majd szeleteljük fel. A velesült zöldségekkel, a koktélparadicsommal tálaljuk. A szaftot öntsük alá, köríthetjük sült burgonyával, de friss baguettel az igazi. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||