Brassói aprópecsenye 1. (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Hétvégi ebéd, Sült, Tárcsa, Meleg, Sós, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
50 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
5 evőkanál mangalicazsír 898 0.1 99.7 0 0 0
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított vöröshagymát finomra aprítjuk, és a zsíron pirítsuk üvegesre, majd pici húslevet aláöntve, pároljuk meg. Adjuk hozzá az apró kockára vágott húst és a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús
már megfehéredett, öntsünk alá egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) húslét és fedő alatt pároljuk puhára. Közben a húslét szükség szerint pótoljuk, de a végére hagyjuk teljesen elforrni.
Kockára vágott, sült burgonyát keverjünk a majdnem kész húshoz és pirítsuk még néhány percig.