Tojáshajó (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Tizórai gyerekeknek , Buli, Húsvét, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
igény szerint olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
1 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
1 késhegynyi kék ételfesték 0 ? ? ? ? ?
1 dl tartár mártás 0 ? ? ? ? ?
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
5 szelet trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
10 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A salátaleveleket tálra terítjük. A tenger hullámaihoz a tartárt az ételfestékkel elkeverve a salátára simítjuk. A félbevágott keménytojásokat, az átlósan elfelezett sajtszeletekkel, fogpiszkáló segítségével feldíszítjük. Paprikát és olajbogyót ízlés szerint használva. A kis szigethez, a félbevágott paradicsomot a metélőhagymával megtűzdeljük.
Gyerekeknek, húsvéti tálakhoz, ajánlom