Serrano sonkába tekert zöldséges pirítós (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Szendvicsek Cimkék: Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Rakott, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Két evőkanál olajban elkeverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A forrásban lévő alaplében a csíkokra vágott répát két percig, a hasonlóan vágott cukkínit egy percig főzzük, majd, lecsepegtetve, félre tesszük. A sonkát kiterítjük és beborítjuk egy-egy szelet sajttal. A zöldségszálakból a közepére köteget rakunk, majd szorosan feltekerjük. A rozskenyérszeletek mindkét oldalát olajjal megkenjük és ráhelyezünk egy-egy sonkás tekercset. A tetejét megkenjük a fűszeres olajjal és 175 fokra előmelegített sütőben, 15 percig sütjük. Frissen, forrón tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||