Tormaleveles töltike sóskamártásban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 db tormalevél 0 ? ? ? ? ?
40 dkg lapocka (sertés) 286 17.5 23.9 0.3 0 72
3 evőkanál rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
80 dkg sóska 27 2.4 0.5 2.3 1.3 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tormaleveleket forrásban lévő vízzel leforrázzuk. Lecsepegtetve félretesszük. A rizst térfogatának megfelelő vízzel leöntve, hagyjuk felforrni, majd fedő alatt hagyjuk kihűlni. Az előre megdarált húst, a tojást, az olajban megpárolt, előzőleg apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az előrepárolt rizst és a fűszereket összekeverjük és a tormalevelekbe töltjük. A húsalaplében puhára pároljuk a töltelékeket. A levet leszűrjük. A sóskát, a leszűrt lében, összeesésig pároljuk, majd a tejszínnel elkevert keményítővel összeforraljuk és botmixerrel áttörjük, ízlés szerint kevés cukorral ízesítjük. A töltelékekkel átmelegítve, főtt burgonyával tálaljuk.