Sós vargabéles csirkével (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Tészták, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Előírás szerint főzzük meg a finommetéltet és hagyjuk kihűlni. Az áttört túrót keverjük el a tojások sárgájával, 2 deci tejföllel, a pörköltszafttal, a felvagdosott olívával és a kicsontozott, majd apróra metélt csirkehússal. A masszát borssal és sóval ízesítsük. A tojásfehérjéből, csipetnyi sóval kemény habot verünk. A tésztával együtt óvatosan beleforgatjuk a csirkés masszába. Egy tepsit kenjünk ki az olajjal és béleljük ki az egyik réteg réteslappal. A réteslapok közé is csepegtessünk olajat. Terítsük bele a habos masszát, majd fedjük le a réteslap másik felével. A tetejét is kenjük meg olajjal és a félretett tejföllel, majd 175 fokos, előmelegített sütőben, 45 perc alatt süssük pirosra. Rövid pihentetés után kockára vágva tálaljuk. Adjunk hozzá sok salátát vagy kovászos uborkát. Készíthetjük levesből megmaradt zöldséggel, hússal vagy maradék sültekből is. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||