BBQ tarja (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Édes, Csípős, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, tavaszi-koranyári receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál vörösborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
1 evőkanál erőspaprika-krém ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál édeskömény 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál melasz 0 ? ? ? ? ?
5 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg tarja 0 0 0 0 0 72
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tarját ujjnyi vastagra vágjuk és gyengéden kiverjük. A fűszereket porrá őröljük, a narancs héját reszeljük le és a levét facsarjuk ki, majd a többi hozzávalóval együtt botmixerben simára törjük. A pácot a hússzeletekre kenjük és egyenként, két réteg alufóliába csomagoljuk. Pár órát hagyjuk pihenni, de a sütés előtt, egy órával vegyük ki a hűtőből. Fóliástul, öt percenként forgatva 20-25 percig süssük, majd vegyük le a fóliát és süssük a húsok mindkét oldalát pirosra. A fóliában keletkezett szaftot fogjuk fel és a hús mellé tálaljuk fel.
Salátával, kenyérrel tálaljuk.