Mortadella töltve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Terka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Göngyölt, Töltött, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 szelet mortadella 343 13.7 30.8 0.2 0 97
1 tubus krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 db kovászos uborka 12 0.7 0.2 1.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mortadellaszeleteket félig egymásra helyezve leterítjük. Az újhagymát hosszában négybe vágjuk, majd 10 szálat félretéve, a többit finomra vágjuk. A répát és az uborkát durvára reszeljük. A krémsajtot a majonézzel lazítjuk, majd belekeverjük a zöldségeket. A masszát a mortadellára kenjük, de, az egyik szélén, hagyjunk két ujjnyi helyet szabadon. Hosszában tekerjük fel, majd a félretett hagymaszálakkal kössük át. Hűtsük be és tálalás előtt szeleteljük fel.
Friss bagettel tálaljuk.