Szardellás sajtkrém (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 5 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Macskajajra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Farsang, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Halak, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
3-4 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 db tömlős füstölt sajt 0 ? ? ? ? ?
1 db tömlős sajt 0 ? ? ? ? ?
1 üveg szardella ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókat botmixer poharába öntjük és habosra keverjük. Behűtjük és 2-3 órát érleljük. Ezt a meglehetősen sós kencét répa, karalábé vagy zellerszár rudakkal, keksszel vagy vajas pirítóssal tálaljuk.
Bor vagy sörkorcsolyának ajánlom.