Túrós gofri szedermártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Meleg nyári napokra, Desszert, Buli, Hirtelen sült, Édes, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Túrós gofri
Szedermártás
Túrós gofri A tojást keverjük habosra a tejszínnel, a cukorral, a sóval, a vajjal és a liszttel. Végül forgassuk bele a túrót. A masszát goffrisütőben vagy serpenyőben, kanálnyi mennyiségekben, süssük aranybarnára. Forrón tálaljuk, a szedermártással leöntve. Díszítsük tejszínhabrózsával és mentalevéllel. Szedermártás A hozzávalókat a bor és a keményítő kivételévet 20 percig kis lángon főzzük. Paradicsompasszírozón áttörjük, majd a vörösborral elkevert keményítővel összeforraljuk. Vadhúsok, fagylaltok vagy sütemények mellé illő pikáns mártás. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||