Gombás-szalonnás sertéstarja (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A szalonnát apró kockára vágjuk, majd a zsírjára sütjük. Megpirítjuk rajta a finomra metélt vöröshagymát és a feldarabolt gombát. Közben a zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és zsályával fűszerezzük. A tarjaszeleteket kiverjük, sóval, borssal meghintjük, majd a gombával megtöltjük és a két szélét behajtva feltekerjük és fogpiszkálóval megtűzzük. A felhevített olajon körbesütjük a roládokat, majd kevés húsalaplét hozzáöntve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Az elfőtt levét alkalmanként pótoljuk, de a végére, csak sűrű szaft maradjon alatta. Ferdén felszeletelve, a szaftjával leöntve, burgonyapürével tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||