Citromos-rozmaringos csirkecomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Macskajajra, Buli, Farsang, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi aszalt paradicsom ? ? ? ? ? ?
1.5 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
16 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
5 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
8 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombot csontozzuk ki, sózzuk, borsozzuk meg a húst belülről is. Kockázzuk fel az aszalt paradicsomot, a kifilézett citromot, vágjuk apróra a rozmaringot és a fokhagymát. A masszából formáljunk rudakat, majd a csont helyére tegyünk egy ujjnyit. Tekerjük be a csirkecombokat baconba, tűzzük meg fogpiszkálóval és süsük, kevés olajban, pirosra. Tegyük tepsibe, adjuk
hozzá a citrom héját, majd a sütőzsiradékkal és a fehérborral öntsük fel. Fedjük le szorosan alufóliával, 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és pároljuk fél órát. A fóliát levéve süssük, még 20 percig. Vajban átsütött főtt burgonyát és sült koktélparadicsomot kínáljunk mellé.