Vadrizses-kókuszos rizs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Karácsony, Bálint nap, Főtt, Sós, Gabonafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A vadrizst bő, sós vízben 40 percig főzzük. A levét leszűrjük, de félretesszük. A rizst, a borsot és a kókuszreszeléket, a felhevített olajon, kevergetve, a rizs fehéredéséig pirítjuk, majd felöntjük a vadrizs főzőlevével, melyet szükség szerint, két csészényire egészítünk ki. Dobjuk bele, az egészben hagyott, fokhagymát és nagy lángon forraljuk fel. Vegyük a lángot egészen kicsire és fedjük le. Ha a tetejéről eltűnt a víz, kapcsoljuk le a lángot és a fedő alá konyharuhát téve, hagyjuk negyed órát pihenni. Pecsenyevillával forgassuk össze a vadrizzsel, közben dobjuk ki a fokhagymát. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||