Pontyfilé sörtésztában (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Sült, Sós, Meleg, Halak Hozzávalók 4 személyre:
A pontyfiléket csíkokra vágom és jól megsózom. Félreteszem. A tojást habosra verem, hozzákeverem a sört és annyi lisztet, hogy a szokásosnál kissé sűrűbb, palacsintatésztaszerű massza legyen belőle. Megsózom, megborsozom, és elkeverem benne a zúzott fokhagymát. A halcsíkokat először a lisztbe forgatom, majd a tésztába mártom, és a bő, forró olajban közepes lángon, szép világos sárgásbarnára sütöm. A felesleges olajat leitatva meleg tálra teszem, citromkarikákkal feldíszítem, és petrezselymes párolt rizzsel vagy sült burgonyával, valamint tartármártással kínálom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||