Sonka mozzarellával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Előételek, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 levél petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
12 db koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
10 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
10 dkg szárított sonka 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vékonyra szelt sonkát és a lecsepegtetett mini mozzarellát, a felvágott paradicsomokkal gusztusosan a tányérokra rendezzük. Balzsamecettel és olívaolajjal körbecsepegtetjük, majd petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.
Friss bagettet kínáljunk mellé. Grill lakomák bevezetőjének vagy borkóstoláshoz zseniális.