Süllő salátaágyon (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Karácsony, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Halak, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fél kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 evőkanál rózsabors 0 0 0 0 0 0
4 szelet süllő 0 0 0 0 0 105
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1/2 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi rukkola 0 ? ? ? ? ?
1 maréknyi galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál tartár mártás 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A salátát darabokra tépjük, majd elkeverjük a galambbeggyel és a rukkolával. Hozzáadjuk a kockára vágott uborkát és összeforgatjuk a 3 evőkanál olívaolajból, borecetből kevert öntettel, melyet sóval és borssal ízesítettünk. A jól behűtött salátát a tányér közepére halmozzuk. A süllőfiléket sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük fátyolnyi liszttel és a felhevített olajban, hirtelen átsütjük. Lecsepegtetve a felesleges olajat, a saláta tetejére ültetjük. A tartárral megcsepegtetve és a rózsaborssal meghintve tálaljuk.
Ízletes nyári előétel, de a karácsonyi asztalra is illik.