Süllő salátaágyon (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Karácsony, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A salátát darabokra tépjük, majd elkeverjük a galambbeggyel és a rukkolával. Hozzáadjuk a kockára vágott uborkát és összeforgatjuk a 3 evőkanál olívaolajból, borecetből kevert öntettel, melyet sóval és borssal ízesítettünk. A jól behűtött salátát a tányér közepére halmozzuk. A süllőfiléket sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük fátyolnyi liszttel és a felhevített olajban, hirtelen átsütjük. Lecsepegtetve a felesleges olajat, a saláta tetejére ültetjük. A tartárral megcsepegtetve és a rózsaborssal meghintve tálaljuk. Ízletes nyári előétel, de a karácsonyi asztalra is illik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||