Csirkesaslik sárga rizzsel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dezső A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Szabadban, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Nyárs , Sós, Húsfélék, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Csirkesaslik
Sárga rizs
Csirkesaslik A hagymát leveleire szedjük és méretre vágjuk. A szalonnát szeletekre, majd 3x3 cm-es kockára vágjuk. A kifilézett csirkemellet hasonló kockára vágjuk. váltogatva az alapanyagokat, beáztatott bambusznyársra húzzuk. Sóval, borssal meghintve, felhevített olajon, megforgatva vagy grillen megsütjük. A formázott sárga rizsre tálalva adjuk asztalra. salátát kínáljunk hozzá. Sárga rizs Összeforraljuk a csirkemell csontját, a reszelt répát, a darabokra vágott paradicsomot, a sáfrányt és a sót két és fél csészényi vízzel. Negyed óra főzés után, leszűrjük a levet. A rizst átpirítjuk a vajon, majd felöntjük a leszűrt lével, felforraljuk, majd kis lángon főzzük, amíg a folyadék eltűnik a felszínéről. Ekkor a lángot lekapcsolva, még 20 percig hagyjuk párolódni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||