Marhanyelv gomba mártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Nagyi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Márton nap, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Az előzőleg egy éjszakár beáztatott marhanyelvet 3 deci borral leöntjük, hozzáadjuk az egyik fej hagymát, a fokhagymát, a babért és kevés szemes borsot. Óvatosan sózzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kis lángon puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítve a bőrét lefejtjük. A főzőlében hagyjuk kihűlni. Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát és zsírjára sütjük rajta a felszeletelt gombát. Felöntjük a félretett borral, kakukkfűvel, sóval és borssal fűszerezzük, majd ismét elforraljuk a levét. Végül beleöntjük a tejszínt és enyhe sűrűsödésig forraljuk. A nyelvet felszeleteljük és kevés főzőlében felmelegítjük. Lecsepegtetve, a mártással körülöntve, burgonyakrokettel tálaljuk. A főzőlét ne dobjuk ki, pompás levesalap. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||