Paprikás burgonyaragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Előételek, Meleg nyári napokra, Főétel mellé, Főétel, Főétel előtt, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Bálint nap, Párolt, Sült, Wok, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd bő olajban aranybarnára sütjük. A felhevített olajban megpároljuk a félfőre vágott hagymát és a felcsíkozott paprikákat. Fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és felöntve a borral a levét elforraljuk. Belekeverjük a finomra metélt bazsalikomot és a frissen sült burgonyát. A kecskesajtot ráreszelve, azonnal tálaljuk. Önmagában, de grillhúsok mellé is pompás. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||