Paprikás burgonyaragu (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Pityu
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Előételek, Meleg nyári napokra, Főétel mellé, Főétel, Főétel előtt, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Bálint nap, Párolt, Sült, Wok, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
3 db pritaminpaprika 55 3.4 0.8 8.6 0 0
2 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 levél bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
20 dkg kecskesajt 285 16.7 23.4 1.6 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd bő olajban aranybarnára sütjük.
A felhevített olajban megpároljuk a félfőre vágott hagymát és a felcsíkozott paprikákat. Fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és felöntve a borral a levét elforraljuk. Belekeverjük a finomra metélt bazsalikomot és a frissen sült burgonyát. A kecskesajtot ráreszelve, azonnal tálaljuk.
Önmagában, de grillhúsok mellé is pompás.