Pácolt brie (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Andika
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Meleg nyári napokra, Macskajajra, Szabadban, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Csípős, Hideg, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
60 dkg Brie 49 3.4 1.5 5.3 0 5
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fűszereket és az olaj harmadát öntsük mixerbe, keverjük simára. A sajtokat a méretüktől függően vágjuk félbe vagy harmadba. A sajtok mindkét oldalát kenjük meg a turmixolt páccal, majd helyezzük egymásra. Helyezzük dobozba és öntsük le a félretett olajjal. A lényeg az, hogy a sajtot lepje el az olaj. Hűtőben, egy hétig pihentessük. Remek előétel, pirítóssal kínáljuk.
Sör vagy bor mellé nélkülözhetetlen.