Pácolt brie (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Andika A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Meleg nyári napokra, Macskajajra, Szabadban, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Csípős, Hideg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A fűszereket és az olaj harmadát öntsük mixerbe, keverjük simára. A sajtokat a méretüktől függően vágjuk félbe vagy harmadba. A sajtok mindkét oldalát kenjük meg a turmixolt páccal, majd helyezzük egymásra. Helyezzük dobozba és öntsük le a félretett olajjal. A lényeg az, hogy a sajtot lepje el az olaj. Hűtőben, egy hétig pihentessük. Remek előétel, pirítóssal kínáljuk. Sör vagy bor mellé nélkülözhetetlen. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||