Rizs kínai módra (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Kriszti
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Főtt, Meleg, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csésze rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst többször váltott vízben jól mossuk át. Öntsük megfelelő méretű termoszba, majd öntsük le két csésze forrásban lévő vízzel. Zárjuk le a termosz és hagyjuk állni 40 percig. Se só, se fűszer nem szükséges hozzá, hófehér, pálcikával is ehető, kissé tapadós rizst kapunk.
Tökéletes megfelelője a kínai éttermekben kapható, főtt rizsnek. A különböző sült rizsek alapanyaga lehet.
Akár reggel is bekészíthetjük, a vacsorához meleg rizs fogad.