Üvegtészta rákkal és szent jakab kagylóval (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Pityu
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegvérűek 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Főétel előtt, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Hidegvérűek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
8 db szent jakab kagyló 0 0 0 0 0 55
30 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
40 dkg üvegtészta 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Áztassuk be az üvegtésztát forró vízbe, úgy negyedórára. Amíg ázik elkészül a többi hozzávaló. A felhevített olajon süssük át a vékonyra karikázott újhagymát és a reszelt gyömbért, dobjuk a wokba a rákot és kevergetve ezzel is pirítsuk két percig. Öntsük bele a szójaszószt és forgassuk bele a lecsepegtetett tésztát. Egy evőkanál olajon süssük, oldalanként két-két percig a sózott, borsozott kagylókat. Adagoljuk tányérokra tésztát és díszítsük a tetejét a megsült kagylóval.