Lengyel paraszttál (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Isti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Reggeli, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Vágjuk kockára a bacont, majd süssük zsírjára. Vegyük ki a pörcöt és a zsiradékban pároljuk át a finomra vágott hagymaféléket, a legyalult káposztát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk negyed órát, időnként keverjük meg, ha szükséges kevés vizet önthetünk alá. Az utolsó öt percben keverjük hozzá a felkarikázott kolbászt. Tálalás előtt szórjuk meg a pirított szalonnával. Barnakenyeret és sört kínáljunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||