Zöldségnyárs roquefortmártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Nyárs , Grillsütő, Sült, Meleg, Zöldség, Főétel előtt, Sós Hozzávalók 4 személyre: Roquefortmártás
Zöldségnyárs
Roquefortmártás A joghurtot keverjük simára a megreszelt sajttal, a zúzott fokhagymával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Zöldségnyárs A bambusznyársakat áztassuk rövid ideig vízben. A citromlevet keverjük össze az olajjal, grillfűszerrel, sóval, borssal és hagyjuk kicsit állni, hogy összeérjenek az ízek. A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk egyforma nagyságú darabokra. Szépen sorban váltakozva szúrjuk a nyársakra a zöldségeket és forgassuk meg a citromos mártásban. Faszénparázs felett süssük a nyársakat addig míg szép piros nem lesz, de égjen meg. Ez a zöldség nem csak vegetáriánusok kedvelt étke, de remek köret grillezett húsok mellé is. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||