Bácskai rizses hús tavasziasan (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétköznapi vacsora, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a kis kockára vágott csirkemellet. Kevergetve, fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockára vágott paradicsomot és paprikát, a zöldségkeveréket, majd a fűszereket. Fedő alatt, kis lángon félpuhára pároljuk. Belekeverjük a rizst és kétszer annyi vizet. Nagy lángon összeforraljuk, majd ismét kis lángon, lefedve, addig főzzük, amíg a rizs felszínéről eltűnik a víz. Ekkor a fedő alá konyharuhát téve, a lángot eloltva, még húsz percig hagyjuk állni. Hagyományosan, vízzel kiöblített csészébe nyomkodva, majd kiborítva tálaljuk. Idénysalátát adjunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||