Húsos pirog (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dalma A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Húsos pirog
Pirog alaptészta
Húsos pirog A húsokat apró kockára vágjuk, majd a fűszerekkel, mindig, csak kevés vízzel felöntve, puhára pároljuk. Végül ledaráljuk és a finomra metélt, zsírjára sütött szalonnán lepirítjuk. Hűlni hagyjuk. A pirogtésztába töltve, előírás szerint megsütjük. Pirog alaptészta A lisztet a vajjal és olajjal gyorsan elmorzsoljuk, majd 3 evőkanál víz hozzáadásával rugalmas tésztává gyúrjuk, 20 percre hidegre tesszük, majd kinyújtva három csíkra vágjuk és egymásra téve ismét kinyújtjuk. Ezt, pihentetésekkel megszakítva háromszor megismételjük. Végül tenyérnyi darabokra vágva betöltjük, a szélét és a tetejét, tejjel lekenve, 175 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 20 perc alatt aranybarnára sütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||