Hirtelensült gombával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Buli, Húsvét, Rakott, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A karajt gyengéden kiverjük, majd a szélein a hártyát bevagdossuk. Egy éjszakára a zúzott fokhagymával és sóval ízesített tejbe áztatjuk. Másnap a bacont zsírjára sütjük, majd megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Rátesszük a kockára vágott gombát, sóval, borssal és kakukkfűvel megfűszerezve, a levét elsütjük. A lecsepegtetett húst a paprikával elkevert lisztbe forgatjuk és forró olajon, mindkét oldalát pirosra sütjük. Előmelegített tálra tesszük a leitatott hússzeleteket és a gombát rájuk halmozzuk. Párolt rizzsel körítve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||