Gombás tojáslepény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Töltött, Sült, Párolt, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gombafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A kockára vágott bacont egy evőkanál olajon átsütjük. Belekeverjük a finomra metélt hagymákat és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a gombát és a fűszereket, felöntjük a borral, majd ismét zsírjára sütjük. A tojásokat sóval, borssal ízesítve gyengén felverjük. A felforrósított olajra öntjük, majd addig sütjük, amíg az alja megszilárdul. A gombát ráterítjük és félbe hajtjuk. Két percig sütjük, a reszelt sajttal meghintve, forró sütőbe toljuk. 5 perc sütés után cikkekre vágva tálaljuk. Friss kenyeret, paprikát, paradicsomot kínáljunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||