Gombás tojáslepény (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Zsóka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Töltött, Sült, Párolt, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gombafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
20 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott bacont egy evőkanál olajon átsütjük. Belekeverjük a finomra metélt hagymákat és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a gombát és a fűszereket, felöntjük a borral, majd ismét zsírjára sütjük. A tojásokat sóval, borssal ízesítve gyengén felverjük. A felforrósított olajra öntjük, majd addig sütjük, amíg az alja megszilárdul. A gombát ráterítjük és félbe hajtjuk. Két percig sütjük, a reszelt sajttal meghintve, forró sütőbe toljuk. 5 perc sütés után cikkekre vágva tálaljuk. Friss kenyeret, paprikát, paradicsomot kínáljunk hozzá.