Paprikás-mazsolás rizs (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Panka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Gabonafélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A forró olajon, kevergetve, fehéredésig sütjük a rizst. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük kétszeres térfogatú vízzel. Felforraljuk, majd kis lángon negyed órát főzzük. Ekkor a lángot eloltva, a fedő alá konyharuhát téve, még negyed órát hagyjuk pihenni. Az utolsó tíz percben szórjuk rá a mazsolát. Végül pecsenyvillával keverjük bele a finomra vágott chilit és a felkockázott kaliforniai paprikát.