Vaníliás rebarbara eperhabbal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 60 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Teaparti, Hétvégi ebéd, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Desszert, Meleg nyári napokra, Főtt Hozzávalók 4 személyre:
Tisztítsuk meg a rebarbarát és vágjuk 3 centis darabokra. A vaníliarudat vágjuk hosszában félbe és kaparjuk ki a belsejét. Tegyük a felaprított rebarbarát, a cukrot, a bort, a vaníliarudat és kikapart belsejét egy lábasba és forrástól számítva főzzük 4-5 percig. Csak addig főzzük míg meg nem puhul. Vegyük le a tűzről és hűtsük le. A megmosott epret tegyük egy mély tálba és pépesítsük botmixerrel majd adjuk hozzá a narancslikőrt és a porcukrot. Keverjük addig míg habos nem lesz a teteje. Tegyük tálkákba vagy poharakba a hideg rebarbarát és öntsük rá az eperöntetet. Kínálhatunk mellé még vaníliafagyit. Tejszínhabbal és néhány szem erdei szamócával díszítsük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||