Zöldséglé macskajajra (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 5 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Jocó
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Alkoholmentes italok 
Cimkék: Italok, Macskajajra, Buli, Böjt, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Csípős, Hideg, Zöldség, Tojás

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
4 szál angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
3 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 késhegynyi bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A répát és a gyömbért megtisztítjuk, a paradicsomot kicsumázzuk, a lime-ot felnegyedeljük. A hozzávalókat gyümölcscentrifugába tesszük és a levüket kipréseljük. A kapott zöldséglét sóval és borssal ízesítjük, majd két pohárba öntjük. A tetejét a tojássárgával díszítjük és felhajtjuk.