Bácskai májas (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 50 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Tizórai gyerekeknek , Sörözés, borozás, Uzsonna, Főétel előtt, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Főtt, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A húsféléket 25 percig abáljuk, majd a májat és a szalonnát centis kockára vágjuk. A tüdőt és a bőrt ledaráljuk. A zsíron az apró kockára vágott hagymát megpirítjuk. A langyos hozzávalókat, a fűszerekkel ízesítve, elkeverjük és egyenletesen elkeverve, vastagabb bélbe vagy műbélbe töltjük. 80 fokos vízben még fél órát abáljuk. Leszárítva, hideg füstön 8 órát füstöljük. Azonnal tálalható, hűtőben sem áll el egy hétnél tovább. Szeletelve nagyon szép felületet ad, a hidegtálak igazi, klasszikus, rusztikus dísze. Ecetes hagymával, vajjal és puha kenyérrel tálaljuk. Gyerekeknek, sajtkrém alappal, zsemlébe töltve, pompás tízórai. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||