Uborkás burgonyasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Kártyaparti , Hétköznapi vacsora, Karácsony, Zöldség, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Köretek, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sós, Főétel mellé

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 fej fehérhagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
ízlés szerint fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomó metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
70 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát héjában főzzük meg kb 20-25 perc alatt és hűtsük le hirtelen. Ha teljesen lehűlt húzzuk le a héját és szeleteljük vékony karikákra. Az uborkát és a hagymát hámozzuk meg és gyaluljuk le. Tegyük rétegezve egy nagy tálba és letakarva tegyük hűtőszekrénybe. A mártáshoz egy kis tálba öntsünk fehérborecetet, mustárt, sót borsot és 0,5 dl levest. Addig keverjük míg sima mártást nem kapunk. Ha kész öntsük a salátára majd lefedve 30 percig tegyük hideg helyre, hogy az ízek összeérjenek. Mossunk meg egy csomag metélőhagymát, szárítsuk le és vágjuk vékony karikára. Tálalás előtt hintsük a saláta tetejére. Finom kísérője hideg sülteknek.