Zelleres burgonyasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Köretek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Bálint nap, Szilveszter, Karácsony, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. Még melegen megtisztítjuk és kis kockára vágjuk. A szárzellert, a leveleivel együtt, felcsíkozzuk. A balzsamecetet, az olajat, a zúzott fokhagymát, a reszelt lilahagymát, cukorral, sóval és borssal fűszerezve, az alaplét hozzáöntve, öntetté keverjük. Majd a meleg burgonyával összekeverjük. A salátát, hagyjuk érlelődni, hűtőbe,n két órát, majd grillezett vagy rántott húsok mellé kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||