Tócsni medvehagymás tejföllel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: 

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor medvehagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3-4 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meghámozott burgonyát, almareszelőn, lereszeljük. Sóval, borssal ízesítjük, majd belekeverjük a tojást és annyi lisztet, hogy a massza összeálljon. Ne pihentessük, mert a burgonya elszíneződik. Bő, forró olajban süssük. Kanállal halmokat rakunk az olajba, majd a hátával lepényekké simítjuk. Egyszer megfordítva, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A medvehagymát vékony csíkokra vádjuk és ízlés szerinti sóval a tejfölbe keverjük.
Frissen, egy jó korsó sörrel tálaljuk... Hm!!!