Mustáros tojáspaprikás (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Sörözés, borozás, Koleszban főztük, Buli, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 adag tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat főzzük keményre, majd tisztítsuk meg és vágjuk gerezdekre. A forró olajban pirítsuk meg, a finomra vágott hagymát, közben sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint. Szórjuk meg a paprikával. Öntsük fel kevéske vízzel és pároljuk puhára. Keverjük bele a mustárt és a tejfölt, majd forgassuk hozzá a tojásdarabokat. Ha összeforrt, párolt rizzsel, adjuk asztalra.
Laktató böjti vagy vegetáriánus étel.