Csurgatott tészta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesbetétek 
Cimkék: Levesbetétek, Sós, Meleg, Tésztafélék, Főétel előtt

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Tálba tesszük a tojásokat, sózzuk és a liszttel folyós tésztává keverjük. A majdnem kész levesbe csurgatjuk, a levest folyamatosan keverve, vágott hegyű nejlonzacskóból, ha feljön a lé tetejére kész van.