Andalúz vegyes zöldsaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Csibészke A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A salátákat csíkokra vágjuk. Az uborkát félbe vágjuk, kimagozzuk, majd vékony szeletekre metéljük. A kétféle színű paprikát kis kockára szeljük. A hagymát finomra aprítjuk. A narancs héját lereszeljük, majd a húsát felaprózzuk. A narancs és a citrom lereszelt héjából, a citrom kicsavart levéből, kevés borsból és sóból az olaj hozzáadásával öntetet keverünk. A zöldféléket az olívabogyóval, a reszelt sajttal és az öntettel átforgatva salátát készítünk. Frissen, előételként tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||