Tojásoslecsós ragu, párolt rizzsel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
3 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
6 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt félretesszük. A zsíron megpirítjuk a félfőre vágott hagymát. Átsütjük rajta a ceruzányi csíkokra vágott combot. Kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. Sóval, borssal, köménnyel és a paprikával ízesítjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és a paradicsomot. Közben visszatesszük a kisült szalonnakockákat is. Ha a hús megpuhult, a felvert tojást belekeverve, lágyra sütjük.
Párolt rizzsel vagy friss, puha kenyérrel tálaljuk.